Tilannekatsaus ja kiitokset koulua
Asukasyhdistyksen hallitus

Hyvät Sundsbergin lasten vanhemmat ja kaikki muut kouluasiasta huolta kantaneet. Olemme jo Kirkkonummen Sanomista saaneet lukea valtuustopuolueiden kommentteja budjettivarojen kohdistamisesta ”oikeisiin osoitteisiin”. Lukiohanke on jäämässä näillä näkymillä taka-alalle ja pääpaino varojen jaossa kohdistuu päivähoitoon ja ala-asteen opetuspaikkojen lisäämiseen. Se, että niin sanottu Kartanonrannan kouluhanke on nykyisten suunnitelmien mukaan etenemässä vähintäänkin aikataulussa, on meille todella tärkeä juttu. Mutta myös muiden ”ahtaudessa ja kurjuudessa” koulua käyvien aseman parantaminen oli myös meidän asialistalla kun päätimme ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä valtuutettuihin.

Asukasyhdistyksen hallitus haluaa kiittää kaikkia asiaan henkilökohtaisella panoksellaan osallistuneita arvokkaasta ja tuloksekkaasta työstä – merkille pantavaa oli myös aivan uusien ”kyläläisten” aktivoituminen yhteiseen toimintaan! Tämä on yhdistyksen tavoite; saada eri projekteihin mukaan juuri ne henkilöt, jotka kokevat aihealueen omakseen ja mielekkääksi satsata omaa panosta toimintaamme! Ennen yhteydenottoja valtuutettuihin kuului myös epäilyksen ääniä: ”Kyllähän sitä tietysti yrittää voi, mutta ne poliitikot kuitenkin äänestävät, miten tahtovat”. Mutta aina kannattaa yrittää ja vaikuttaa, varsinkin kun on perustelut ja tietoa hallussa. Lopuksi haluamme jakaa ajatuksen ”vaikuttamisen salaisuudesta”:
Johtajuutta voi olla myös ilman asemavaltaa – mielipidejohtajuutena, joka perustuu vaikuttamisen taitoihin, ja se taas perustuu henkilökohtaiseen arvovaltaan ja luottamukseen, innostavuuteen, uskottavuuteen, osaamiseen, säteilyvoimaan. Johtajuus on edeltänäkemistä, edelläolemista. Kaikkea tätä löytyi meidän porukasta – HYVÄ ME!

Asiasta ei kuitenkaan ole viimeistä sanaa vielä sanottu eikä valtuusto ole asiasta mitään virallista päättänyt. Kirkkonummen sanomien juttu perustui ainoastaan puolueiden välisten neuvotteluiden tulokseen. Uusi kouluselvitystyöryhmä ja hiljaiselo voivat olla vain taktiikka, joten lukioasia voi vielä nousta esille kouluselvitystyöryhmässä ja sen raportissa. Meidän pitää pystyä nuijimaan se uudestaan alas tarpeen vaatiessa. Asukasyhdistyksen hallitus tulee seuraamaan tilannetta ja tulee tiedottamaan asiasta asukkaille.

Keskustele aiheestaKeskustele aiheesta