Sundsbergin viinit 2005
Viinikilta

Sundsbergin viinikilta on valinnut vuoden 2005 viineiksi seuraavat:

DELAS FRÈRES, Ranska, Rhône
Côtes du Rhône blanc Saint Esprit 2004 Vaalean vihertävänkeltainen väri. Puhdas ja raikas tuoksu, valkeita kukkia, hedelmiä vihreää omenaa (valkea kuulas), yrttinen ja aromaattinen valkoviini. Kuiva, raikas ja pyöreä maku. Ystävällinen ruokaviini. Todellinen löytö punaviineistään tunnetulta alueelta. Loistava aperitiivi, sopii myös kalaruokien seuraksi. Rypäleet: Grenache Blanc 70%, Clairette 10%, Bourboulenc 10%, Viognier 10%.

Côtes du Rhône rouge Saint Esprit 2004 Tumma, syvänpunainen nuori väri. Tuoksussa orvokkia, tummia hedelmiä, juolukkaa, notkea ja nuori. Maku pehmeän pyöreä, kypsät ja tyylikkäät tanniinit, pyöreää hedelmäisyyttä, lähes samettisen pehmeä ja raikkaan hedelmäinen. Rypäleet: Syrah 90% ja Grenache 10%.

TARDIEU-LAURENT LES CELLIERS SAINT MARTIN Languedoc, Corbieres
Domaine La Murelle 2002 rouge
Tummanpunainen väri, hieman violetti reuna. Tuoksu keskivoimakas, nuori, tuore ja notkea, ripaus paahdetta, tummia marjoja, mustikkaa ja juolukkaa. Maku keskitäyteläinen, nuori ja tuore, miellyttävän pehmeät hapot ja tanniinit, jälkimaussa ripaus puolukkaa ja punaisia marjoja.
Syrah 90% ja Marsanne ja Roussanne 10%

Muut maistellut viinit (joita ei tällä kertaa tilata) olivat:

BODEGAS MASIA SAGUE
Espanja, Penedes
Tempranillo Masia Sague 2002

Syvä, luumunpunainen väri, violetti reuna. Tuoksu melko voimakas ja nuori, makeaa tummaa kirsikkaa, salmiakkia, lakritsakastiketta, toffeeta, hieman paahdetta. Maku keskitäyteläinen ja runsas, hyvä hapokkuus ja reilut, salmiakkiset tanniinit, tummia marjoja, lakritsaa, aavistuksen pippurinen. Tempranillo 100%

Cuveè Especial Reserva Poeta Manuel de Cabanyes 1999
Syvä, tummanpunainen väri, hieman kehittynyt reuna. Tuoksu puhdas ja kypsä, paahteinen, herkkusieniä, hilloa, marmelaatia, lakritsaa, suklaata. Maku täyteläisen ärhäkkä, mureat tanniinit, punaisia hedelmiä, savua ja lakritsaa. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä 18 kuukautta ja 20 kuukautta pullossa ennen myyntiä. Cabernet Sauvignon, Merlot ja Tempranillo

DOMAINE JEAN COLLET et FILS, Chablis
Chablis 1er Cru Montmains 2001


Vihertävän kellertävä valkoviini. Tiivis ja monimuotoinen tuoksu, jossa mineraalit ja voi ilmenevät keskittyneesti ja hienostuneesti. Tasapainoinen ja harmoninen. Viiniä on kypsytetty terästankeissa 10 kuukauden ajan, koska tammikypsytystä ei ole käytetty, pääsee viinin mineraalisuus ja raikkaus esille upeasti, korostaen puhtaasti alueensa ominaispiirteitä. Rypäleet; Chardonnay 100%.

CHÂTEAU PRADEAUX, Ranska, Bandol
Château Pradeaux Rouge 2000

Tummanpunainen, syvä väri. Tuoksu huumaavan aromikas ja hedelmäinen, paahtunut, varsiselleriä mukana, hieman kehittynyt. Maku tanniininen, hedelmäinen, melko voimakas ja täyteläinen, lopussa mehevän luumuinen ja mausteinen. Viiniä on kypsytetty kolme vuotta tammessa. Rypäleet: Mourvèdre 95 % ja Grenache Noir 5 %.