Naisten kymppi ja Sundsbergin Ihan
Sundsbergin Ihanat Naiset

Sunnuntai 31.5. aukeni aurinkoisena ja helteisenä päivänä.
Sundsbergin Ihanat Naiset alkoivat heti aamusta keskittyä henkisesti päivän koitokseen: Kymmenen kilometriä helteessä hymy huulilla, toiveena voimien riittäminen hölkkävauhtiin.

Alkumatka taivallettiin ruuhkan vuoksi liiankin verkkaista tahtia ja koko matka meni kiemurrellessa ja ohituskaistoja hakiessa – kunto taitaa siis sittenkin olla ihan hyvällä tasolla :-). Sundsbergin nelikko eteni samantahtisesti ja vauhti osoittautui kollektiivisesti sopivaksi. Matkalla oli paljon yleisöä kannustamassa ja viihdykettä tarjosivat EU-vaalikampanja, torvisoittokunta, Sambic -ryhmä ja nelihenkinen ”kannustusbändi”, jonka esittämään kappaleeseen ”Musta on tullut, urheiluhullu” oli helppo yhtyä kahdeksan kilometrin rupeaman kohdalla.

Reitin ”vaikein” kohta oli Pikku Huopalahden kuivuudessa pölisevä sorapätkä ja vastaavasti nautinnollisin taival oli Eläintarhan metsikön varjoinen kuntopolku. Loppumatka sujui vauhdilla ja pari viimeistä kilometriä menivät ihan huomaamattaan. Iloinen yllätys oli yhdeksän kilometrin kohdalla, kun ministeri Alexander Stubb ja kansanedustaja Ben Zyskowicz kannustivat taputtaen ja ”enää yksi kilometri jäljellä” -huudoin. Maalisuoralla päätimme ottaa vielä loppukirin, joka kirvoitti yleisöstä kommentin: ”Ahaa, Sundsbergin naiset lisäsivät vauhtia!”

Summa summarum, urheilu on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Urheilun aiheuttaman euforiantunteen lisäksi iloa lisäsi Ihanien Naisten huoltojoukkojen valmistamat herkut sekä päivän jatkuminen hyvässä seurassa. Kympin jälkeen tunnelmaa voisi kuvata ”intoa täynnä kuin ilmapallo” -sanonnalla. Ehkäpä seuraava etappi on puolimaraton…ken tietää. Yhdessä haasteeseen vastaaminen on nautinto!

Aurinkoista juoksukesää!