Etelän mies pohjolassa
Maisi Blomfelt


Ransu saapui perheeseemme 5.12.2007 Alicantesta Espanjasta.
Olimme jo pitkään miettineet koiran ottamista, mutta samalla minun ja tyttäremme Vilman allergian takia ajatuksen säännönmukaisesti tyrmänneet. Koirakuume oli kuitenkin ehtymätön. Kaikkia järjen sanoja ja lakeja vastaan päätimme tehdä tietoisen riskiratkaisun ottaa perheeseemme uusi karvakuonojäsen.
Lähtökohtaisesti halusimme sekarotuisen, yksilöllisen koiran. Etsimme aluksi netistä Viron ja Venäjän rescue-koiria, sillä halusimme tarjota rakkautta ja kodin jollekin kodittomalle koiruudelle. Tarjolla olevat koirat olivat pääsääntöisesti isoja koiria, joita emme voineet edes ajatella. Eksyimme sattumalta Espanjan kulkukoirat yhdistyksen sivuille, josta alkoikin sitten Ransun (ent. Boy) tarina adoption muodossa.

Nyt Ransu on ollut meillä 9 onnen täyttämää kuukautta. Luonteeltaan Ransu (Rane, Rankeri, Rööts, Rauski, jne…rakkaalla lapsella on tunnetusti monta nimeä) on mitä kiltein, sosiaalisin ja kuuliaisin koira. Suurimmat intohimot ovat ruoka, rusakot ja naapurin Dharma-tyttö. Ransu on n. 2 vuotias täysin terve, huomioon ottaen hänen tuntemattoman taustansa ja leikkisä koira. Oman laumansa/perheen vahtimisen Ransu on ottanut kunnia-tehtäväkseen. Mahdolliset rosvot ja kaikki epämääräinen liikehdintä kodin ympäristössä pitää haukkua ja räksyttää. Purijaksi Ransusta ei kuitenkaan ole. Perheellemme merkillisin asia on ollut se, että Ransu ei ole aiheuttanut minkäänlaisia allergisia oireita kenellekkään!

Kyllä olisi monen kulkukoiran hyvä ja onnellinen elää Sundsbergissa – Onnellisessa kylässä! Täällä on puhdasta luontoa, hyviä ihmisiä, asumisväljyyttä ja runsaasti koirakavereita, joista on jopa oma upea galleriansa asukasyhdistyksen
Hauvat-sivuilla.

Mikäli rescue-koiran hankinta kiinnostaa, kannattaa tutustua seuraaviin nettilinkkeihin alla.
http://www.kulkukoirat.com/
http://www.espanjankoirat.com/

Koiraterveisin,
Maisi Blomfelt
Puh. 050-522 4923