2-suuntaisuus kyselyn tulokset
Asukasyhdistyksen hallitus

Asukasyhdistys järjesti kyselyn Omena- ja Kirsikkatien kaksisuuntaisuudesta. Tämä asia on asukkaita puhuttanut jo useamman vuoden ja puhuttaa edelleen kuten sähköpostilistalla ja foorumilla olemme huomanneet.

Asiaan otti kantaa 57% Sundet I:n talouksista. Kaksisuuntaisuutta kannatti 65% talouksista. Alueellisesti äänet jakautuivat seuraavasti. Kaksisuuntaisuuden puolesta äänestettiin seuraavasti: Omena I: 76%, Kirsikka I: 85%, Omena II: 78% ja Kirsikka II: 27%. Asukasyhdistys tulee toimimaan asukkaiden enemmistön mielipiteen mukaisesti.

Liikennesäännöt tuskin tulevat muuttumaan lähiaikoina, joten toivomme että asukkaat edelleen noudattavat alueella tällä hetkellä vallitsevia liikennesääntöjä.

Jotkut asukkaista ovat hieman hämillään väistämisvelvollisuudesta ja liikennesäännöistä Sundetin puistotien ja sen liittymien suhteen. Sundetin puistotie ei ole etuajo-oikeutettu. Risteykset ovat tasa-arvoisia, eli oikealta tulevalla on etuajo-oikeus. Puistotielle tullaan myös pihoilta, jolloin pihalta tai piha-alueelta tulija on väistämisvelvollinen.

Lisäksi, vaikka Omenaraitilla ei tällä hetkellä ole läpiajokieltoa (Sundet I alueen muista poikkikaduista poiketen), niin kadun omistava asoy toivoo että Omenaraittia ei läpiajoon käytettäisi. Kieltomerkit tulevat myös Omenaraitille, mutta toivomme että Omenaraitin käyttöä läpiajoon vältettäisiin jo ennen kuin rajoitukset Omenaraitilla virallisesti astuvat voimaan.